joi, 8 iulie 2010

Un deceniu de credinta......2000-2010


Luni, 5 iulie 2010, absolvenții promoției 1995-2000 a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Blaj s-au întâlnit la Blaj pentru a sărbători împlinirea a zece ani de la încheierea cu succes a studiilor superioare de teologie pastorală, bucurându-se de prezența la acest moment festiv a multora dintre profesorii care i-a format în anii de studenție.Pentru început, absolvenții alături de unii dintre părinții profesori de altădată au celebrat o sfântă Liturghie în Catedrala Blajului, fiind pentru prima dată când s-au aflat dimpreună în număr așa de mare în jurul mesei Sf. Altar, săvârșind Sfânta Jertfă în semn de mulțumire și recunoștință pentru toate harurile și binecuvântările primite de la Domnul în acești ultimi zece ani.Următorul eveniment al zilei a avut loc în Aula Mare a Institutului Teologic “Buna-Vestire”. După rugăciunea de deschidere făcută de Pr. Dr. Barta Cristian, rectorul Departamentului Blaj al Facultătii teologice blăjene din cadrul UBB, a transmis un cuvânt de salut și binecuvântarea transmise de Preafericirea Sa Lucian, Arhiepiscopul Major și Întâistătătorul BRU, absolvenților, familiilor lor, cât şi comunităţilor de credincioşi pe care aceştia le păstoresc.

Venerabilul părinte Bernard Ștef, fost îndrumător spiritual și formator al absolvenţilor, a amintit celor prezenți că iubirea, credința și speranța trebuie, pe de o parte, să formeze temelia pe care se clădește fiecare familie creștină – în special cea a preotului -, iar, pe de altă parte, să fie flăcări misionare care răspândesc Lumina într-o lume tot mai mult cuprinsă de tenebre.

În continuare, Pr. Dr. Ioan Mitrofan, rector al Facultăţii teologice în anii de studiu ai absolvenților, a predat o Lectio brevis, în care a subliniat importanța misiunii pastorale și liturgice a preotului în societatea contemporană și îndeosebi a exemplului pe care familia acestuia trebuie să o ofere întregii comunități, ca model de trăire spirituală și iubire creștină.A urmat “strigarea catalogului”, prilej cu care fiecare dintre cei prezenţi a prezentat pe scurt datele şi evenimentele mai importante ale vieţii lor din ultimilor zece ani, preocupările şi împlinirile lor pe plan pastoral, familial şi social.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frăţească la care au participat atât profesorii din facultate cât și membrii familiilor absolvenților.Mai multe poze la pagina: POZE CU EVENIMENTE DIN PAROHIE

sursa:www.bru.ro

Niciun comentariu: