luni, 29 octombrie 2012

Duminica a 24-a dupa Rusalii - Invierea fiicei lui Iair -

Iar El i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Mergi în pace.(Lc 8:48).......Dar Isus, auzind, i-a răspuns lui Iair: Nu te teme; crede numai şi se va vindeca...(Lc.8:50)

 Două minuni mari ne pune în faţă Sf. Evanghelie care s-a citit duminică
în bisericile noastre. Isus este chemat în casa mai marelui sinagogii, Iair, a cărui fiică, de 12 ani, era pe moarte. Pe drum, mulţimea se îmbulzea în jurul lui Iisus.O femeie, suferind de o boală grea, care “cheltuise cu doctorii toată avuţia sa şi nici de la unul n-a putut să se vindece”, s-a apropiat de Isus pe la spate şi “s-a atins de poala hainei Lui şi în aceeaşi clipă a încetat curgerea sângelui ei”. Femeia ar fi dorit, desigur, ca atât boala cât şi vindecarea ei să rămână necunoscute de oameni, dar Isus a simţit că s-a săvârşit minunea şi a vrut să o vădească pentru a ne da tuturora o frumoasă pildă de credinţă.
Lui Isus i-a fost milă de această durere a lui Iair şi a pornit spre casa lui; pe drum însă, un servitor al lui Iair veni în grabă spunând: “Nu mai osteni pe Domnul, copila ta a murit”.
Fără îndoială, vestea era de natură să zdrobească cu totul inima acestui părinte, dar îndurarea Domnului întrece durerea. “Nu te teme -zice Isus – crede numai şi se va mântui”. Era o zi a dragostei şi a minunilor.Să avem credinţă în Dumnezeu şi atunci vom reuşi să trecem peste multe alte greutăţi.

În această duminică de sfărşit de toamnă ,comunitatea noastră a avut marea plăcere de al avea în mijlocul nostru pe onoratul Părinte Canonic şi Protopop Alexandru Lobonţiu.Bunul Dumnezeu să ne binecuvinteze pe noi toţi să ne dea sănătate şi putere de a înţelege bine şi precum se cuvine" Legea Domnului"

Niciun comentariu: