luni, 29 iunie 2015

RUGACIUNE CĂTRE SFÂNTUL PETRU



Mărite Sfinte Petru, care pentru credința ta vie și neclintită, pentru umilința ta adâncă și dragostea ta arzătoare ai fost înzestrat de Isus cu daruri deosebite, noi te recunoaștem ca primul dintre apostoli și mărturisim că ești piatra de temelie pe care Cristos a zidit Biserica sa.
Dobândește-ne, te rugăm, și noua o credință neștirbită și neșovăielnică, care sa ne facă pregătiți a ne da viața mai degraba decât a ne lepăda de credința cea sfântă și UNIVERSALĂ. Ajută-ne sa fim în strânsă legătură cu Sfânta Biserică,UNIȚI cu Papa de la Roma, pe care-l credem urmaș al credinței și misiunii tale, unicul și adevăratul cap văzut al Bisericii universale.
Noi credem cu tărie că această Biserică este corabia mântuitoare, în afară de care nu este mântuire. Credem de asemenea că așa cum de atâtea veacuri puterea întunericului și furia prigonitorilor n-au putut-o învinge, tot așa și pe viitor porțile iadului n-o vor birui niciodată, pentru că Mântuitorul a făgăduit ca flacăra credinței tale nu se va micsora.
Ajută-ne, te rugăm, negreșelnicule învațător al credinței, ca în această corabie a ta să găsim și noi scăpare, urmând cu umilință învățăturile și sfaturile Sfintei Biserici și ascultând cu supunere de poruncile ei, prin ea să putem ajunge fericiți la portul mântuirii veșnice.
Pr: Tu ești Petru.
Poporul: Și pe această piatră voi zidi Biserica mea.
Să ne rugam. Doamne, Dumnezeule, care încredințând Sfantului Petru, apostolul tău, cheile împărăției cerului, i-ai dat puterea de a lega și dezlega, dă-ne te rugăm harul ca prin mijlocirea lui sa fim eliberați de lanțurile păcatelor noastre. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Niciun comentariu: